ISO/TS 21569-9:2025

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٠٣ أبريل ٢٠٢٥

Horizontal methods for molecular biomarker analysis — Methods of analysis for the detection of genetically modified organisms and derived products — Part 9: Construct-specific real-time PCR based screening method for the detection of the P35S-nptII DNA-sequence

ملفات الوثيقة ISO/TS 21569-9:2025

الإنجليزية 10 صفحات
الإصدار الحالي
30.38 BHD

مجال الوثيقة ISO/TS 21569-9:2025

This document specifies a procedure for the detection of the DNA transition sequence between the 35S promoter region from cauliflower mosaic virus (P35S) and the neomycin-phosphotransferase gene (nptII) from the Tn5 transposon of Escherichia coli. The P35S-nptII segment is part of a construct which confers resistance to neomycin/kanamycin antibiotics frequently found in genetically modified (GM) plants.

The detection method is based on real-time PCR and can be used for qualitative screening purposes. For identification and quantification of a specific GM plant (event) a follow-up analysis has to be carried out.

This method is applicable for the analysis of DNA extracted from foodstuffs. It can also be suitable for the analysis of DNA extracted from other products such as feedstuffs and seeds. The application of this method requires the extraction of an adequate amount of amplifiable DNA from the relevant matrix.

الأكثر مبيعاً

GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 150-2:2015
GSO 150-2:2013 
مواصفة قياسية بحرينية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
BH GSO 2055-1:2016
GSO 2055-1:2015 
لائحة فنية بحرينية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 24490:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Cryogenic vessels — Centrifugal pumps for cryogenic service
ISO 21660-2:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Solid recovered fuels — Determination of moisture content using the oven dry method — Part 2: Determination of total moisture by a simplified method
ISO 29997:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Internships — Quality guidelines for host organizations
GSO 1796:2007
 
مواصفة قياسية خليجية
طرق اختبار العلب الألمونيوم المستديرة ذات القطعتين المستخدمة في تعبئة المواد الغذائية (المرطبات والعصائر)